<선플달기 운동본부 게시판에 선플다는 방법 안내>

1. 학급 및 학교홈페이지 선플마당, 인터넷 포털사이트의 기사나 블로그의 글을 읽고

자신의 의견을 정성을 담아서 선플을 답니다.

(봉사확인서를 받기 위해서는 초등학생 40자 이상, 편지글(URL 없는 경우) 100자 이상)

2. 선플 운동본부 (www.sunfull.or.kr)에 로그인

-학부모님은 선플운동본부에 상안초등학교 '학부모님'으로 등록

3. [선플달기] 게시판에서 [글쓰기] 버튼 클릭

4. [제목]은 해당기사의 제목 또는 해당 글의 제목을 복사해 넣습니다.

5. [내용]1번에서 쓴 '선플'을 복사해 넣습니다.

6. 복사해 넣은 선플 아래에 포털사이트나 학교홈페이지 URL-주소를 복사해 붙여넣습니다.

URL-주소는 주소창에 있는 것을 복사합니다.

<봉사활동 신청절차>

선플을 20개 달 경우 1시간 봉사확인서 신청가능

[My page]-[봉사확인증 발급신청] 메뉴에서 신청

[My page]-[봉사확인증 발급내역] 메뉴에서 선플봉사 확인서 출력

Global Sunfull
작성자 김수정 등록일 14.10.10 조회수 27189

4th graders shave heads to support friend

Posted 8:57 PM, June 12, 2013, by

SAN DIEGO – A fourth grade boy fighting for his life recently discovered the power of friendship.

“I was diagnosed with a brain tumor,” Travis Selinka told Fox5. “I went to Houston for radiation and I lost all my hair.”

After the seven weeks of radiation therapy, the bald 10-year-old was embarrassed to return to school.

“He was a little nervous about coming back only because he didn’t have hair,” Travis’ mother Lynne Selinka said. “He was afraid what the kids would think.”

His friends at El Camino Creek Elementary School were quick to pick up on Selinka’s feelings. Fifteen of them went to the barber shop and shaved their heads.

kids-shave-heads“Without me even knowing it, one of the boys got together with his mother and they planned a whole thing at this barbershop,” fourth grader teacher Karin Roberts said. “Since they did it, Travis hasn’t worn his hat. They all just are beautiful amazing people.”

“Fifteen boys went into that barbershop, 15 men walked out,” his mother said. “It was overwhelming and every time I think about it, it brings tears to my eyes….every one of them shaved their head for Travis.”

“I think we all understand that he’s been through a lot and just needs support,” classmate Colby Archer said.

The kind gestures have eased Selinka’s transition back into school, something this fourth grader has come to appreciate.

“I want to thank them all very much for doing that. It has made it a lot easier for me,” Selinka said.

(이 기사는 뇌종양을 진단받고 방사선 치료 후 머리카락이 없어진 트래비스를 응원하기 위해 그의 친구들이 머리를 면도한 일에 대한 이야기입니다.)

이전글 조민서를 칭찬합니다.
다음글 저는 이형준을 칭찬합니다.